de Buitenhoeve de Buitenhoeve

Karakteristiek gebouw

Samen met Onix architecten te Groningen, hebben wij ons prachtige pand ontworpen. Sinds het voorjaar van 2014 is het in gebruik en kunnen wij en de kinderen dagelijks genieten van alle voordelen die het speciaal voor ons ontworpen pand met zich meebrengt. Wij zijn tijdens het ontwerpproces in staat geweest het helemaal op onze visie en wensen aan te passen. In het ontwerp en in de inrichting houden wij op alle niveaus rekening met de kinderen en de bij hun leeftijd passende behoeften.

Wie het gebouw binnentreedt ervaart de rust, deze wordt gecreëerd door het gebruik van veel hout/natuurlijk materiaal, een goede akoestiek, een fijn binnenklimaat en een passende verbinding met buiten en de ons omringende natuur.

Ook ziet een ieder dat de kinderen zich ‘thuis’ voelen! Ze bewegen zich vrij door het gebouw, het gebouw is van de kinderen, ‘Veilig waar het moet en toegankelijk waar het kan’. Dit zien we bijvoorbeeld terug in de keuken die ook een verlaagd werkblad heeft waardoor de kinderen kunnen helpen met koken en waar ook geknutseld kan worden.
Elke groep heeft een eigen deur naar de buitenruimte en er is vanuit het hele gebouw goed zicht op de buitenruimtes, waardoor het naar buiten gaan en buiten zijn gefaciliteerd wordt.

Onix heeft een ontwerp gecreëerd wat goed past in de omgeving. De gebinten constructie geeft een schuuridee en er zijn op een creatieve manier materialen en ideeën toegepast die op een boerenerf zijn terug te vinden.

"Een nieuw gebouw die de visie tot leven brengt!"

Bekijk de foto's

de Buitenhoeve
de Buitenhoeve
de Buitenhoeve
de Buitenhoeve
de Buitenhoeve
de Buitenhoeve
de Buitenhoeve
de Buitenhoeve