de Buitenhoeve de Buitenhoeve

‘Buiten’ hoeve

De vestiging van een kindercentrum op een boerderij is bijzonder en uniek in onze regio! Deze locatie heeft een enorme meerwaarde voor de kinderen. Wij hebben een groot oppervlak (7000 m2!) aan buitenruimte voor de kinderen gereserveerd. Deze wordt ingericht met o.a. groene speelnatuur, een dierenweide en een moestuin, zodat kinderen volop kunnen genieten van vrijheid, buitenspel, uitdaging, dieren en natuur.

Er is geen verkeer en de kinderen kunnen veilig buiten zijn. Iedere groep heeft naast de grote gezamenlijke buitenruimte een eigen ingerichte buitenruimte. Zo is er een veilige, overdekte lig -en kruip veranda voor de baby’s en een ontdektuin voor de oudere kinderen. Voor de BSO-kinderen met een zwemdiploma is er een extra grote ruimte waar zij zelfstandig kunnen spelen.
Buiten spelen is heel belangrijk, niet alleen omdat de meeste kinderen het heel leuk vinden, maar ook omdat het heel gezond is (frisse lucht en beweging).

Op deze wijze komen de kinderen optimaal in aanraking met natuur en dieren, wat een grote meerwaarde heeft voor de ontwikkeling. Kinderen leren genieten van en zorg dragen voor de natuur en dieren, wat o.a. een basis legt voor een latere ‘milieubewuste houding´. Maar ook kan het een grote bijdrage leveren aan de persoonlijkheidsontwikkeling. Door verantwoordelijkheid te krijgen voor een stukje tuin of de dieren ontwikkelen de kinderen bijvoorbeeld zelfvertrouwen en zelfstandigheid, zij zullen trots zijn op hun eigen kunnen.

Ook de creativiteit en fantasie worden gestimuleerd door het spelen in de natuur, kinderen hebben zelf een grote inbreng op het spel en het spelmateriaal. Een takje wordt een toverstaf, maar van grote takken kunnen ze ook een hut of piratenboot bouwen.

 

Buiten slapen

Ook hebben wij veel buitenbedden waarin de kinderen beschermd tegen de weersomstandigheden heerlijk kunnen slapen. Uit onderzoek blijkt dat kinderen buiten rustiger, dieper en langer slapen. Ook is de buitenlucht goed voor de luchtwegen en de aanmaak van vitamine D. Bij DOWNLOADS vindt u extra informatie over de waarde van buiten slapen.

 

“Volgens BOiNK, de landelijke belangenvereniging voor ouders met kinderen in de kinderopvang, is het buiten slapen een geweldige ontwikkeling. Die ontdekte dat het fenomeen in de Kneipp Kindergartens in Berlijn al veel langer wordt gebruikt. ‘Een onderzoek onder zes kinderdagverblijven heeft daar aangetoond dat twintig procent minder kinderen astma ontwikkelt, en dat er minder verkoudheid heerst omdat ze op jonge leeftijd veel buiten slapen’, zegt voorzitter Gjalt Jellesma van BOinK.”

 

 

"Een opvang waar kinderen letterlijk de ruimte krijgen."

Bekijk de foto's

de Buitenhoeve
de Buitenhoeve
de Buitenhoeve
de Buitenhoeve
de Buitenhoeve
de Buitenhoeve
de Buitenhoeve
de Buitenhoeve