Een dagje Buitenhoeve

Wanneer u ‘s ochtends aankomt kunt u al genieten van de natuur, in de zomer is er vaak een prachtige zonsopkomt te zien en soms zwemmen er zwanen in de sloot. In het gebouw heerst rust en als u vroeg bent, zitten de eerste kinderen nog aan het ontbijt.

 

Ons vaste personeel begint op vaste tijden, iedere ochtend starten we om 7.00 uur met het ontbijt in de keuken, van daaruit gaan we richting de eigen groep om lekker rustig te spelen. De groepen zijn de vorige dag aantrekkelijk ingericht, waardoor er altijd weer iets nieuws de aandacht vraagt en het spelen uitdagend is. Steeds meer ouders brengen hun kind bij de vaste begeleider, die beschikbaar is voor een overdracht. Ouders worden uitgezwaaid en kinderen kiezen hun activiteit, in de zomer staat ook ‘s ochtends de deur naar buiten al open!

 

Rond 9.00 uur, als alle kinderen er zijn eten we fruit en dit tafelmoment wordt tevens aangegrepen als taalactiviteit, we zingen liedjes, begroeten elkaar, lezen een boekje of spelen met handpoppen bijvoorbeeld.

 

Na het fruit eten gaan de allerkleinsten nog slapen, kun je al wakker blijven, is dit het moment voor echte Buitenhoeveactiviteiten! Er is altijd wat te ontdekken en te ervaren, binnen of buiten, zelfstandig of met de begeleiders. Vaak wordt er wat klaargezet om mee te spelen, ervaren of ontdekken, we maken een wandeling, we zorgen voor de dieren, we spelen lekker buiten of we ‘werken’ binnen. Ruimte en vrijheid om eigen keuzes te maken, eigen creaties te maken en eigen activiteiten te ondernemen staan nu centraal.

 

Na al dat harde spelen en werken eten we met elkaar lekker een broodje en gaan de meesten daarna nog naar bed om te slapen of te rusten.

 

‘s Middags na het slapen hebben we weer een fruitmoment en is er nog even de tijd om lekker te spelen (binnen of buiten), voordat het haalmoment om 16.30 uur weer aanbreekt. Als de ouders komen halen krijgen zij een overdracht van de vaste begeleider, vaak is deze ondersteund met mooie foto’s waardoor de dag van uw kind nog meer tot leven komt!

 

De begeleiders richten de groepsruimtes weer aantrekkelijk in, zodat er de volgende dag weer nieuwe uitdaging is.  Moe en voldaan keert iedereen huiswaarts en rond 18.00 uur is het gebouw weer in rust…

"Elke dag streven we naar een grote mate van welbevinden en kwaliteit."

Bekijk de foto's

de Buitenhoeve
de Buitenhoeve
de Buitenhoeve
de Buitenhoeve
de Buitenhoeve
de Buitenhoeve
de Buitenhoeve
de Buitenhoeve