de Buitenhoeve de Buitenhoeve

Natuur en dieren

Wij zijn van mening dat contact met en spelen in de natuur en contact met dieren en hen verzorgen een enorme meerwaarde heeft voor de ontwikkeling van kinderen. De kinderen kunnen allerlei ervaringen opdoen en aan echte ervaringen en materialen ontdekken. Dit stimuleert een actieve en onderzoekende houding bij kinderen. Buiten zijn brengt ook weer heel andere ervaringen en belevingen met zich mee dan binnen. De wind voelen, het vers gemaaide gras ruiken, het lopen in het gras is zo anders dan op de stenen. Het zitten in een hutje of in de bosjes en de geluiden van buiten horen. De dieren die afhankelijk zijn van jouw verzorging, die blij zijn je te zien en soms heerlijk met je willen knuffelen. De dieren die constant van alles ondernemen en steeds weer ander gedrag vertonen.

Om deze enorme meerwaarde eenvoudig toegankelijk te maken, hebben wij de natuur opgenomen in de structurele buitenruimtes welke de kinderen zelfstandig kunnen betreden. Zelfs het dierenverblijf en de moestuin grenst hieraan en is veilig toegankelijk. Begeleiders zijn dus niet genoodzaakt tot wandelingen buiten de hekken en uitstapjes die veel organisatie vragen om de natuur te beleven.

Kinderen houden van dieren en natuur. Naast de enorme hoeveelheid plezier die dat oplevert zijn er nog veel meer positieve effecten direct gerelateerd aan contact met en de verantwoordelijkheid voor dieren en veel spelen in de natuur. Dieren accepteren je zoals je bent en zijn dankbaar voor wat je voor ze doet. En een milieubewuste houding bijvoorbeeld, start met liefde voor de natuur!

Dagelijks vinden er activiteiten plaats waarin de kinderen leren genieten van en zorgdragen voor natuur en dieren zoals het werken in de moestuin, koken en eten daaruit, het verzorgen van de dieren en natuurlijk gewoon spelen.

"Een mileubewuste houding start met liefde voor de natuur."

Bekijk de foto's

de Buitenhoeve
de Buitenhoeve
de Buitenhoeve
de Buitenhoeve
de Buitenhoeve
de Buitenhoeve
de Buitenhoeve
de Buitenhoeve